Afgelopen zomer is het initiatief ‘Noordtribune Helpt’ gestart en afgelopen september stond de eerste actie gepland. Met hulp van (SLO) FC Groningen is besloten dat een ieder op de Noordtribune na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn statiegeldbekers kon inleveren en doneren aan het goede doel.

Het bedrag dat op deze manier werd ingezameld komt ten goede van de 9 voedselbanken in de provincie. Door de hulp van de medesupporters kwam het bedrag uit op €3472,-. Hiervoor willen wij onze medesupporters dan ook enorm bedanken. Hierna is in samenspraak met de voedselbank besloten om van het gedoneerde geld slagroom te kopen. Helena, bedrijfsleider van de voedselbank, gaf aan dat de gebruikers van de voedselbank vaak alleen basic producten krijgen. Dus hoe leuk is het om met dit initiatief eens een luxe product aan te kunnen bieden! Het voordeel is daarnaast dat wij iedereen die bij de voedselbank komt in de provincie kunnen bedienen. Van het bedrag zijn ongeveer 1800 slagroombussen gekocht bij de Sligro, die hier ook nog wat extra bij heeft gedaan. Afgelopen weekend zijn ongeveer 1900 slagroombussen afgeleverd bij het distributiecentrum van de voedselbank in stad.

Graag willen we Helena van de voedselbank enorm bedanken voor het fijne contact. Tot slot willen we ook de FC, in het speciaal de SLO, en de Sligro bedanken.